Makyaj Yapmanın Sırları

Merhaba,

Makyaj konusunda 2 sene öncesine kadar çok bir bilgim ya da tecrübem yoktu. Tabi kendimce biraz far, biraz ruj sürüyordum. Renkli, şekerci dükkanı tezgahı gibi makyaj malzemeleri satılan yerlere girince hemen hepsinden almak istiyordum. Aldıklarımın birçoğu ise süs olarak duruyordu, çünkü değişik makyajlar denemeye cesaretim yoktu.


İnternetten nasıl makyaj yapacağım diye araştırma yaparken, birçok blogla karşılaşmıştım, bunlardan birinden çok şey öğrendim: http://www.lisaeldridge.com/ O zamandan beri zevkle takip ediyorum. Adeta benim için bir okul gibi oldu. Sık sık videoları izliyorum. Temel tekniklerden, parti makyajına kadar birçok videolu anlatım ve kullanılan ürünlerin bilgilerini bulabilirsiniz.

Birçok makyaj sırrını öğrendiğimi düşünüyorum. Temel olarak Lisa'dan öğrendiklerim;

  • Makyajdaki renkler arasında keskin çizgiler bırakmamak, yani renk sınırlarını birbiri içinde yok etmek ("blending")
  • Az bile çoktur. Özellikle allık kullanırken fırçada çok fazla ürün olmamasına dikkat edin. Sürdükten sonra az ürünü artırmak kolaydır ama azaltmak genelde bir işkencedir. ("Less is more!")
  • Cildinizi ve cilt renginizi iyi tanıyıp, özellikle kapatıcı ve fondöten gibi ürünleri cilt tipi ve rengine göre seçin.
  • Değişik stiller denemekten korkmayın.
  • Kaşlarınız makyajın en önemli parçalarındandır. Kaşlarınızı çok fazla inceltmeyin. Makyaj esnasında fırça ve kaş farları/kalemleri yardımıyla istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Sonuç daha doğan olacaktır.
  • Makyaj yapmak için pahalı ürünlere ihtiyacınız yok. Sağlık ve alerji testinden geçmiş bir çok ürünü güvenle kullanabilirsiniz.
  • Makyaj fırçalarınızı uzun süre kullanmak istiyorsanız kaliteli olanları alın, başta pahalı bir yatırım olarak düşünülse de çok uzun yıllar kullabilirsiniz. Sık sık makyaj yapıyorsanız, fırçalarınızı haftada bir bebe şampuanı ya da MAC Fırça temizleyici gibi bir ürünle yıkayın.
  • Rimel sürmeseniz bile basit bir kirpik kıvırıcıyı 20 sn kullanmak mucizeler yaratabilir. Kırpık kirpikler gözleri daha büyük ve yüzü daha canlı gösterir.

Not: Ne yazık ki hala kendime düzgün "eyeliner" süremiyorum. Bir gün bunu da öğreneceğim! Ya da siz bana öğretiverin :)

BEGUM

Yorumlar

  1. Begümcüğüm(izninle ciğim cüğümlere başladım artık) Mia Maya yı da takip et derim.Ayrıca eyeliner sürmenin en kolay yolu önce rimel sürmek bana göre.İki kat rimel sürdükten ve kuruduktan sonra bir dene bak.Kuyruk kısımlarını en son yaparsın. Bir de eskiden yanından geçerken burun kıvırdığım bir marka var,Rimmel diye,sanki pahalı ürünler kuş konduruyormuş gibi bir servet yatırırdım eskiden,işte bu markanın rimelleri özellikle de yeşil olanı bir harika.İlk kullanmaya başladığında bumuymuş harika diyeceksin biraz sabır,ilk açıldığında çok sulu olur her rimel.Yaklaşık bir hafta içinde muhteşem bir rimele dönüşüyor,resmen takma kirpik varmış gibi oluyor,Makyaj delisi ablandan tiyolar.Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim Sevda Hanımcım :) Rimmel markasının özellikle rujlarını severek kullanıyorum ben. Makyajla ilgili tüyolarınız takipte olacağım :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)