Ah Bu Sapmalar!

Merhaba,

Dikiş planımda bu hafta sonu azıcık sapmalar oldu. Kız kardeşim birkaç günlüğüne Ankara'ya gelince önceliklerim yani bütün dikiş planlarım değişti :) Kendime dikmekte olduğum kalem eteğim, acilen dikmem gereken pelerinim ve daha bir model bile bulamadığım pazen elbise hayalim... Bu arada KPMC etkinliği son günü 1 hafta ertelendi. Böylece pelerin için 30 Kasım'a kadar vaktim var :)

Bir gün Ankara'yı tekrar fetihle geçip, Atamızı da Anıtkabir'de ziyaret ettikten sonra iki günüm de kardeşim için terzilikle geçti. Bir gün boyunca 7 pantolon paçası (kot, kumaş, vb.) kısaltarak kendi rekorumu kırdım! Şimdiye kadar zaten toplam üç pantolon paçası kısaltmıştım.

Tabi ki terziliğim paça kısaltmayla bitmedi. Beli kalın lastikli bir de etek diktim kardeşime. Kumaş olarak daha önce kendime diktiğim dantelli svetşörtümünden artan kumaşı kullandım. İçine krem renkli astar diktim.


Kalıp kullanmadım. 2 adet 52 cm x 40 cm boyutlarındaki dikdörtgeni yanlardan diktim. Astarı eteğe üst kısımdan birleştirdim. Yaklaşık 70 cm uzunluğundaki kalın lastiği de beline ekleyince hoş bir etek ortaya çıktı.

Lastikle kumaşı birleştirirken ikisine 16 eşit parçaya bölüm iğneliyorum. Fazlalık olan kumaşları da dikerken elimle minik pililer yaparak düzeltiyorum.


Dikiş dolabım azıcık dağınıkmış :) Siz en iyisi eteğe alttaki fotoğrafta yakından bakın:


Eteğin ucunu 1,5 cm dikiş payıyla içe katlayıp diktim. İç dikişleri makinemde  sürfile ayağı ile temizledim. Astarı etekten 10 cm kısa biçtim. Astarın baskı payına sadece makinede sürfile yapıp bıraktım. Tüm eteğin biçilip, kesilmesi 3 saatten kısa sürdü. Kendime de yazın basma kumaştan böyle bir etek dikmiştim. Bir de kışlık kalın bir eteği de kendim için listeme ekleyebilirim.

Artık sıra kendime dikmem gereken uzuuun listede!

Mutlu ve huzurlu bir hafta dilerim.

Yorumlar

  1. Sizi yormuşlar paça katlatarak ama sizin liste kalabalık,hemen kolları sıvamalı,sonucu merakla bekliyoruz :)) Keyifli dikişler..

    YanıtlaSil
  2. Bu kardeşler de çok şanslı gerçekten, hep onları düşünen bir ablaları var ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet keşke benim de bir ablam olaydı! En önemli noktayı atlamışım: kardeşim dikiş dikmeye özendi. Halk Eğitim'de yakında kursa başlayabilir :)

      Sil
    2. Aaa bu süper olmuş, en güzeli de ilham kaynağı olmak, çok sevindim :)))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)