KPMC Etkinliği için Pelerin Dikimi

Merhaba,

Facebook grubu "Dikiş blogları sahibeleri ve dikiş meraklıları" tarafından düzenlenen etkinlik için daha önceki yazımda bahsettiğim siyah pelerini dikmeye karar verdim. Kumaşım daha önce bahsettiğim gibi kırçıllı siyah. Gerçi aşağıdaki resimde daha grimsi duruyor, siz resme değil bana inanın :)


Elimdeki pelerin modelleri ne yazık ki yapmak istediğim modele benzemiyor. Bu yüzden patronu kendim oluşturacağım. Mango'daki kabanı inceledim. Orada bitmiş haline bakınca çok zor bir model gibi durmuyor ama çok kolay da değil sonuçta ben acemiyim. Eğer bu işin altından kalkabilirsem kendime ödül olarak kumaşçıya gitme izni vereceğim!

Her diktiğim şeye değişik bir şeyler ekleme çabasında olduğumdan, yukarıdaki resimde kumaşı tek başına çok sıkıcı buldum. Stokladığım ıvır zıvır arasında önceki çalışmalarımdan kalan aşağıdaki zinciri ve stras taşlı şeridi buldum. Belki ikisinden birini pelerinimin süslemesinde kullanırım. Çok mu olur?



Bu arada elimde aşağıdaki gibi kabanlık olarak kullanılacak bir kumaş da varmış. Niye almıştım tam hatırlamıyorum :) Acaba pelerini bu kumaştan yapsam mı diye de aklımdan geçmiyor değil. Ama bu kumaş daha ince ve kaşındırıcı tipte. İçine astar da koymak lazım. Diğer kumaşta ise astara gerek yok. Ayrıca bu çizgili kumaşta çizgileri de ayarlamak lazım, ohooo, ben şimdi uğraşamam o kadar, vakit yok ki. Etkinlik 23 Kasım'da bitiyor, daha iki hafta var ama benim önümüzdeki cumaya kadar zaten dikiş dikecek fırsatım yok. Bir de çizgileri denk getirmek vakit almaz mı? Siz ne dersiniz?


Mutlu ve eğlenceli bir haftasonu dilerim!


Yorumlar

  1. Bence siyah kumaş daha güzel olur pelerine, hmmm sabırsızlandım şimdi, hemen dik de görelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an önce dikeyim de giyeyim, bunca senenin acısını çıkarayım istiyorum ben de ama, beklemek gerekecek iki hafta :)

      Sil
  2. Bence taşlar çok da güzel olur. Bir deneyin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşların dışında aklımda payetli fikirler de uçuşmaya başladı :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)