2014 Haziran Doğumgünü Elbisem / June 2014 My Birthday Dress (McCall's M6788)

M6788, Misses' DressMerhaba,

2014 biterken, dikiş dolu geçirdiğim ilk yılı şöyle bir gözden geçireyim dedim. Bu sefer 2014 Haziran ayında diktiğim bir elbiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim için çok değerli olan, kendime diktiğim ilk doğumgünü elbisem. İlerleyen yıllarda da kendime her doğumgünümde bir elbise dikmek istiyorum. Bakalım kaç yıl bu isteğimi gerçekleştirebileceğim :)

Bu elbise için yurtdışından aldığım ilk kalıplardan birini kullandım: McCall's M6788. FashionStar Koleksiyonundan bir model. Aslında örme kumaş tavsiye ediliyordu ben dokuma kumaş kullandım.

Hi,

Reaching the end of 2014, I wanted to review my first year full of sewing. This time, I'd like to share a dress I've made on June 2014 with you. My first birthday dress sewn for myself and it is very precious to me. In the coming years also, I desire to sew a dress for my each birthday. We'll see for how long I'll follow this desire :)

I've used one of the very first patterns I bought from abroad: McCall's M6788. It's a model from FashionStar Collection. Actually, they suggest you to use knit but I preferred wowen fabric.

Kalıbın üzerinde gösterilen resim çok güzel. Mavi ve siyah birbirine çok yakışmış. Omuzdaki o fiyongu ise sanki benim için kondurmuşlar :) Maviyi beğensem de doğumgünümde en sevdiğim renk kırmızıyı kullanmak istedim.

I like the picture shown on the pattern. Blue and black fit each other nicely. They put that bow as if just for me :) Although I like the blue, I wanted to use my favorite color red for my birthday.

M6788, Misses' Dress

Çizimde de görüldüğü gibi eteği çok parçalı, üstü bol kesim bir elbise.

As can be seen on the drawing, this is dress with the skirt formed with several parts and with the loose top.


Eteği kendinden çapraz çizgili kırmızı bir kumaştan, üstünü ise dökümlü çok renkli bir kumaşla diktim. Üst kısım çok desenli olduğu için fiyongu eklemedim. Kalıbın bel kısmında biraz daraltma yaptım. Kumaşım örme olmadığı için, rahat hareket edebilmek için etek ucunu kalıptan daha geniş bıraktım. Böylece rengarenk bir elbisem oldu.

I've sewn the skirt from a red fabric with self-diagonal pattern and the top from a ulti-colored drapey fabric. Since the top part has so many patterns, I have omitted the bow. I narrowed down the waist of the pattern. Since my fabric wasn't a knit, I left the skirt wider than the pattern at the bottom in order to move comfortably. So that, I've got colorful dress.


Etek ucunu gizli dikiş ayağı kullanarak kapattım.

I've sewn the hemline with the invisible hem foot.


Bu da üst ve alt parçaların kemer kısmında birleşimi:

And this is the joining of top and bottoms parts at the belt section:


Taç kullanmayı çok seviyorum. Bu elbiseye uysun diye eski bir tacımın kaplamasını söküp eteğin kumaşıyla kapladım. Sonuç çok hoşuma gitti.

Ben 30 yaşıma işte böyle kendi diktiğim elbisemle girdim, pastamın mumlarını üfledim ve dilek tuttum. Aslında üç mum olunca acaba üç dilek hakkı oluyor mu :)

I like wearing hairbands. To suit with this dress, I ripped the coating of one of my old hairbands and covered it with the fabric of the skirt. The result pleased me so much.

Just like that, I turned 30 with my dress sewn by me, I blowed the candles of my cake and I made a wish. Actually, I wonder if there are three wishes to make if there are three candles :)


Model: McCall's M6788
Kumaş: Pamuklu, 0.8 m (Bursa Kumaş Pazarı, 7.5? TL/m), mevsimlik ince kumaş, 0.2 m (Bursa Kumaş Pazarı, 5? TL/m)
Aksesuarlar: 55 cm gizli fermuar, agraf, tela

Model: McCall's M6788
Fabric: Cotton, 0.8 m (Bursa Kumaş Pazarı, 7.5? TL/m), seasonal lightweight fabric, 0.2 m (Bursa Kumaş Pazarı, 5? TL/m)
Aksesuarlar: 55 cm invisible zipper, hook and eye, fusible interfacing

Siz de kendinizi doğumgünlerinizde böyle şımartıyor musunuz?

Sağlıcakla kalın!

Do you also treat yourself in this way on your birthday?

Take care of yourself!

Yorumlar

  1. Bol dikişli , bol paylaşımlı,mutlu ,güzel yıllar diliyorum :) Elbise de ilginçmiş,etek bluz gibi ama elbise...İyi günlerde giy.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, giydiğimde de herkes etek bluz sanmıştı :)

      Sil
  2. Gerçekten etek bluz gibi duruyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, etek kısmını bir ara üstü olmadan başka kumaşla da dikeceğim.

      Sil
  3. Ben sadece doğum günümde değil neredeyse markete gitmek için bile bir elbise dikip kendimi şımartıyorum. Bu nasıl doymazlık ve aç gözlülüktür yarabbim. Sizin elbiseniz çok güzel ve çok yakışmış. Nice doğum günlerinde nice elbiseler görmek dileğiyle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Funda Hanım, birlikte nice elbiselere :)

      Sil
  4. Ben bunu görmüştüm ki :)))) O zamanki yorumlarım geçerlidir :)

    YanıtlaSil
  5. Değişik ve güzel bir elbise olmuş. iyi günlerde giyin:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerinize sağlık :) bu arada nedendir bilmiyorum bloguma yaptığınız yoruma cevap yazamıyorum bende burdan yazıyım dedim yorumunuz için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yorum olayını çözemedim neden oluyor ki...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)