KPMC Etkinliği: Kara Pullum (Kesiklere Yara Bandı)

Merhaba,

Bu hayatta herkes hata yapabilir ama önemli olan bunlardan ders almak ya da en azından nasıl telafi edebileceğimizi bilmektir. Mesela, çok güzel bir pelerin dikecekken zaten yetersiz olan güzelim kumaşı bir döner bıçak darbesiyle dikiş çizgisinin 5 cm dışı yerine 5 cm içinden 20 cm boyunca kesebilirim :)

Döner bıçağın pratikliğine de yeni alışmıştım. Ooo ne güzel hemen tertemiz kesiyor derken bir baktım ki yanlış yeri kesiyor :)

Normal prosedüre göre arkadan tela ya da kumaş parçası ütüleyip öyle onarmam gerekirdi sanırım ama bant elimin altındaydı, azıcık kolaya kaçtım. Zigzag dikişle birleştirirken kumaş kaymasın diye kesiği bildiğiniz bantla yapıştırdım!


Bandın üstünden, kesik çizgisini ortalayarak zigzag dikiş geçtim boylu boyunca. Görüntü komik oldu biraz. Bandı dikerken de cırt cırt diye daha da komik bir ses çıktı.



Elimle bandı kaldırıp koparıyorum. Genelde bütün bant böylece çıkıyor. Bantları sökmek de çok zevkli geldi. Hani baloncuklu naylonları patlatırız pıtır pıtır, işte öyle bir zevk :D Kalan parça olursa da bir cımbız yardımıyla bir ucundan çekiyorum. Zaten dikiş cımbızım dikiş masamdaki en büyük yardımcılarımdan biri.


Onarılmış kumaşın önden ve arkadan görünüşleri:


Bence çok çaktırmıyor. Zaten pelerini dikerken eklediğim payet de buraya denk geldi, sorun kalmadı. İyi bir çözüm oldu bence, tam tembel işi :) Bu yöntemi size de tavsiye ederim. Eğer sizin bildiğiniz tembellere daha da uygun bir yöntem varsa onu da öğretirsiniz bana.

Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)