Pazen Operasyonu - Son Dakika Haberleri

Merhaba,

Sonunda pazen elbisemi dikiyorum ama galiba biz pazenle çok iyi anlaşamayacağız :(

O kadar desenin arasından işaretleri kumaşa aktarmak ne kadar zor! Tersi ayrı kalabalık düzü ayrı kalabalık kumaşın. Belki iple işaretleme yöntemini tercih etsem hayat kolaylaşacak ama olmaaaaz, inatçıyım ben! Pazenle deneyimim böyle başlamasa güzel olurdu ama hadi bakalım ne çıkacak ortaya, görelim hep birlikte.

Siz nasıl işaretliyorsunuz pazeni, kolay bir yolunuz var mı?

Mutlu kalın!

Yorumlar

  1. Siz ne ile işaretlemeye çalıştığınızı yazmamışsınız. Ben karbon kağıdı kullanıyorum her zaman işe yarıyor. Kolay gelsin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet yazmamışım :) Karbon kağıdı kullanıyorum ben de. Sarı, kırmızı, beyaz ve mavi renkleri denedim ama desenler o kadar renkli ki, işaretler hep bir yerlerde görünmüyor.

      Sil
  2. Karbon kağıdındaki işaretlere iğne batırınca olabilir belki, mesela üçgen varsa üçgen oluşturacak şekilde iğne batırıp kumaşın tersinden iğnelerin çevresinden çiziyorum ben. Belki işe yarar. Ama buna en iyi cevabı tabii ki Sevda Hanım verir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çiziyorum da desenlerin arasında renkler görünmüyor, kumaşta o kadar çok renk var ki! Gizli Dikiş siz de başlayın artık pazen macerasına, bekliyoruz.

      Sil
  3. Ben tersinden kurşun kalem kullanmıştım. pek sorun çıkarmamıştı. Esnemediği için pazeni çok da kolay dikmiştim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esnememesi güzel evet ama o aşamaya gelene kadar biraz acı çektim :) Teşekkürler...

      Sil
  4. en kolay işaretlenen kumaş pazen aslında :) ipek olsa iğne bile batıramazsın, karbon kağıdı sarıda olsa bazı kumaşlardan çıkmaz diktiğin çöpe gider, bol teyel her zaman en iyi işaretleme yöntemidir ama o terziler profesyoneler için ben aceminin dibi olduğum ve pazenden belkide şimdiye dek kendime yirminin üzerinde parça diktiğime göre gönül rahatlığı ile diyebilirim ki tükenmez kalem kullanıyorum. evet çiziyorum cağnım kumaşın tersine tükenmez kalemle her şeyi nasılsa önüne asla geçmiyor :)))
    bir de robot olmadığımı kanıtlamak çok sıkıcı :/ bir süre sonra yorum yazanları bezdirebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mantıklı, tükenmez kalemi denemeliyim! Robot, ototobot, android, C3PO benzeri kontroller benim blogumda kapalı aslında ama blogspot size bir hainlik mi yaptı acep?

      Sil
    2. ben yorum yapma konusunda biraz üşengeç olduğumdan öyle mi algıladı beni acaba �� hahaha yine oldu

      Sil
    3. Hımm çok ilginç. Belki Wordpress kullandığınız için gıcıklık yapıyordur :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)