Etek Dikme Etkinliği - İki Etek / Skirt Sewing Sewalong - Two Skirts

Merhaba,

Nilgün Hanım'ın etek dikme etkinliği için neredeyse iki eteğimi bitirdim. Fakat dertliyim. Ben günlük bir etek istiyordum, olmadı.

Aşağıdaki kumaş-model ile diktiğim ilk eteğin çekici bir havası var. Onu kokteyl tipi bir elbiseye çevirmeyi düşünüyorum.

Hi,

I've almost finished my two skirts for the skirt sewalong of Nilgün Hanım. But I'm having some trouble. I wanted to have a casual skirt, but I couldn't get there.

The first skirt sewn with the below fabric-pattern has an attractive view. I'm planning to convert it to a cocktail dress.

Burda 2015/01 #108:

108b-012015_large


Aşağıdaki kumaş-model ile diktiğim ikinci eteğim ise iki beden büyük geldi! Küçültmem gerek ama içimden gelmiyor şimdilik :( Ben Burda Dergisi kalıplarını ne zaman ilk seferde bedenime göre dikebileceğim?

My second skirt sewn with below fabric-pattern is two sizes bigger for me! I need to cut it down to smaller size but I don't feel like for now :( When will I be able to sew the Burda Magazine patterns at my size at the first shot?




104_large


Bu nedenlerden dolayı başka bir etek dikmeyi ve Funda Hanım'ın dediği gibi etekleri üçlemeyi düşünüyorum. Ama üçüncü etek için Burda kalıplarından dikmeyeceğim. İnternette değişik kalıplar araştırdım. Son zamanlarda yabancı kalıplara çok takıldım biliyorsunuz. Tabi  görece ucuz olması için bunların dijital kopyalarını alıyorum, azıcık yorucu oluyor :)

Araştırırken ilginç bir site buldum. Ben yeni keşfettim ama siz duymuşsunuzdur belki: http://www.alvedik.com/ Kendi kalıpları, tasarımları olan bir Türk firmasıymış. Dikişle ilgili gerekli her tür malzemeyi satıyorlar. Kalıpları dikiş paylı ve astar, tela, vb için ayrı ayrı hazırlıyorlarmış. Aşağıdaki kırmızı abiye elbise ve sarı monta bayıldım! Ama önce basit bir kalıbı denemek lazım.

Because of these reasons, I'm planning to sew another skirt and make a triplet as Funda Hanım said. But I won't sew from Burda patterns for the third skirt. I've searched various patterns on the internet. Recently, I sticked with foreign patterns a lot you know. Of course, to make them cheaper slightly, I buy their digital copies, it's a little bit laborious :)

While searching, I bumped an interesting site. I just discovered but maybe you've heard about it: http://www.alvedik.com/ a Turkish company with their own patterns. They sell all kinds of sewing notions. They say that they prepare the patterns with seam allowance and separately for lining, interlining, etc. I loved the red gown and yellow coat! But first, it's necessary to try a simple pattern.



Günlük etek modeli olarak bu cepli eteği beğendim. Kamuoyu da onaylıyorsa aşağıdaki kalıbı alıp dikeyim diyorum. Ne dersiniz?

For casual skirt, I liked this pattern with pockets. If the public opinion agrees with me, I'll buy and sew this skirt. What do you say?

Yorumlar

  1. I understand your trouble with sizes of Burda patterns.. It took me a while to accept the fact that their patterns are always a size larger, and that I have to size down to have a good fit.. Instead of 36, my size is 34..
    You should buy that skirt pattern.. It has nice details and looks easy to sew :) it even has pockets :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The problem is sometimes Burda patterns fit exactly, sometimes not. Actually, I'm a little lazy, if I sew a muslin, there won't be a problem, but as I said, I'm a little lazy :) I bought that pattern, my skirt tutorial will be here soon :)

      Sil
  2. Merhaba Begüm ben etekleri görmeyi bekliyordum,heyecanla açtım yok,birinci eteği ben de çok beğeniyorum çünkü...Dikişte bazen her şey yolunda gitmeyebiliyor,ben de yaşadım zaman zaman,hoşuma gitmemişse hemen yok ediyorum ortalıktan...O etek de sade güzel bir etek ,kalıp fiyatları nasıl bilmiyorum ama,normal bir etek kalıbı ile de yapılabilir o model...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinci eteğin sıkıntısı zaten çok güzel olması :) Şık durdu, o yüzden elbiseye çevireyim diyorum ama o ikinci etek kocaman oldu, yıktı beni :))

      Sil
  3. Ben de hocama katılıyorum. Günlük, güzel bir etek ama normal bir etek kalıbının ön parçasını pilenin eni kadar büyütüp yanlara gizli cep ekledik mi tamamdır, sen onu beden ölçülerine göre kalıpsız bile dikersin bence. Siteyi beğendim, hemen kalıpları inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riske girmek istemiyorum, düzgün bir kalıpla dikeyim istiyorum. Biliyorsun biraz da tembelim :) Kalıplarımız çok güzel demişler, bir deneyelim bence :)

      Sil
  4. Bana biraz pahallı geldi. bence de kendiniz dikebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışı kalıplarıyla kıyaslayınca pahalı değil aslında. Güzel ve değişik kalıplar var. Bu eteği kalıpları deneme amaçlı basit olarak seçtim. Sonuçlar yakında burada :)

      Sil
  5. Hay Allah, Benimde diktiğim parçada terslikler olunca yada içime sinmeyince bende bir daha elime almakta zorluk çekiyorum. Etekleri üçleyelim derken herşey yolunda gitsin inşallah deseydim keşke. Ama eminim siz bir yoluna koyarsınız. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayenizde iki eteğim ve bir elbisem olacak böylece :) Sevgiler Funda Hanım...

      Sil
    2. Ahahahah rahatladım şimdi. Bendende kocaman sevgiler.

      Sil
  6. Bence son etek icin kaliba ihtiyacin yok, senin becerebilecegini dusunuyorum. Ben de yolunda gitmedigi zaman dikisim, kaldirip bir kenara koyuyorum bir soure. Sonra tekrar bulup cikarip duzeltiyorum. Mesela parlament mavisi bir bluz basladim bir kac ay once ama devam edemedim cunku kumasi o kadar kaygan ki ne tutabiliyorum, ne igneleyebiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizli Dikiş'e dediğim gibi kalıp çıkarmaya üşeniyorum bugünlerde. Hem bu siteyi de yeni buldum, Türk firmalara da şans vermek lazım :)
      Kaygan kumaşların arasına kağıt havlu koyup dikiyorum, kesinlikle kaymıyor, çok rahat ediyorum öyle. Hatta keserken de kağıt havluyla kesiyorum. Tavsiye ederim. Sevgiler Nurdan Hanım...

      Sil
  7. Ne güzel bir yetenek dikiş

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir yetenek dikiş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)