#vintagepledge 2015, Burda 05/1969 #7993

Merhaba!

Bir süredir derslerimin yoğunluğundan ortalarda yoktum. Yazmak istediğim bir çok yayınım beklemede bu nedenle. Fakat beklememesi gereken bir konu var:

Hi!

I was away due to the intensity of my courses. So, lots of post that I wanted to write is on hold. However, there is a subject not to be on hold:

Bu resimdeki ne biliyor musunuz?

Do you know what is in this image?


Bu güzel "vintage" elbisenin bir kalıbı! Burda 05/1969 #7993.

The pattern of this beautiful vintage dress! Burda 05/1969 #7993.


Sevgili Sevda Hanım, sahaf gezisinden zengin bir hazineyle dönmüştü :) Yayınındaki bu elbiseyi beğendiğimi söyleyince, kalıbı benim için de ayrı bir kağıda çıkarıp, yolladı! Çok sevindim ve bir an önce dikmek istiyorum :) Beni çok mutlu ettiniz Sevda Hanım!

Dear Lady Sevda has returned from her second-hand book seller trip with a rich treasure :) When I said I loved this dress on her post, she copied the pattern on a separate page for me and sent me! I am so pleased and I want to sew it asap :) You made so happy Lady Sevda!

Yaka detayını çok beğendim. Kalıp 42 beden ama Sevda Hanım blogunda kalıbın nasıl küçültüleceğini de anlattı üşenmeden :)

I love the collar detail very much. The pattern is size 42 but Sevda Hanım explained how to scale down the pattern on her blog not being a lazy :)

Modelin olduğu dergi: bir tarihi eser...

The magazine that includes the pattern: an historical artifact...




Tekrar teşekkürler Dikiş Kız! En kısa zamanda dikeceğim tabi ki.

Thanks again Dikiş Kız (Sewing Girl)! I'll sew it asap of  course.

Yorumlar

  1. Bir nevi dikiş kardeşliği:)))))

    YanıtlaSil
  2. Ben senden daha mutlu oldum yolladığımda.Güle güle dik canım,evet aynen,dikiş kardeşliği bu....

    YanıtlaSil
  3. Hediyeyi alan kadar yollayan da mutlu oluyor:) Ne guzeliz degil mi?:))
    Gule gule dikin demek kaliyor bize. Bekliyoruz bu guzelligi...

    YanıtlaSil
  4. Begümcüm bekliyorum bakalım nasıl yorumlayacaksın :)) Dikiş kardeşliği şahane bir duygu,ben yıllardır kendi çapımda dikip giyiyordum,kendi kendime mutlu oluyordum,çevremdekiler hep hazırcı olduğundan pek mutluluğumu paylaşamıyordum,bu bloğu açmamın tek sebebi paylaşmak,dikiş konusunda sohbet etmek,başka hiçbir derdim yok,hani böyle dikip bir heyecanla paylaşıyoruz ya,sonra da hep birlikte değerlendiriyoruz ya işte onun tadı çok güzel...
    Begüm senin sayende çok şey öğrendim,yabancı siteleri ,onların kalıplarını,ben sadece Burdaya bağlı kalıyorum hala da öyle ama olsun o kalıpların varlığını bilmek de çok güzel...Etkinlikleri de duyuruyorsun,yabancı dilinin olması ve bunları bizimle de paylaşman çok güzel canım,bakıyorsun ki dünyanın her yerinde kadınlar aynı,dili,dini,rengi ne olursa olsun ,üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar ve paylaşıyorlar,ben de senin sayende son elbisemi diktim ,SEVDA'cığımın sayesinde de grupta paylaştım.( Sevda bana sesini duyurabilmek için her yerden yazmış,benim de yapmama için elinden geleni yapmış,nasıl mutlu oldum ) Sen duyurmasan nerden haberimiz olacaktı... İşte bütün bunlar parayla satın alınabilecek şeyler değil,çok çok teşekkür ediyorum,yaşasın dikiş kardeşliğimiz...Sırada Mayıs etkinliği mi var :))) sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum okurken bu güzel sözlerinizi! Gerçekten bir kişiye bile elçilik yapabiliyorsam ne mutlu bana :D Sevgiler :))

      Sil
  5. Blog hava atmak için açılan bir şey değil yani.Bloger olmanın raconları bizi bağlamıyor. Hepiniz çok tatlısınız ve de nirvanaya çeyrekliksiniz.Tatlı ve hamarat kadınlar.Seviyorum sizi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)