#vintagepledge 2015


Herkese Merhaba!

Marie (http://www.astitchingodyssey.com/), 2014'te VintagePledge adlı bir yıl süren bir etkinlik düzenlemişti. Amacı elindeki "vintage" kalıpları kullanmaktı. Bu sene, Marie ve Kerry (http://www.kestrelmakes.com/) bu etkinliği daha geniş kapsamlı olarak ikinci kez düzenliyorlar.

Bu etkinliğe katılıp, ilk defa eski kalıplardan birini bulup dikmek istiyorum. Çok heyecanlandım, şöyle kocaman etekli bir elbise kalıbı bulsam ne güzel olur :) Siz de katılın, birlikte dikelim!

Etkinliğin geçen seneki Pinterest panosu: 2014 Vintage Sewing Pattern Pledge
Etkinliğin bu seneki Pinterest panosu: 2015 Vintage Sewing Pattern Pledge

"2015 boyunca, ben, Terzi Begüm, ilk "vintage" dikiş kalıbımı kullanacağım."

Not: Vintage Pledge, eski kalıp kullanma taahhüdü gibi bir anlama geliyor.

Hi Everybody!

Marie (http://www.astitchingodyssey.com/), hosted an event called VintagePledge in 2014 for the whole year. The aim was to use the vintage patterns she got. This year, Marie and Kerry (http://www.kestrelmakes.com/) host this event together for the second time with a larger scope.

I'm looking forward to attend this event and to sew my first ever vintage pattern. I'm so excited, if I can find a dress pattern with huge skirt would be awesome :) Join us, let's sew together.

Last year's event Pinterest board: 2014 Vintage Sewing Pattern Pledge

This year's event Pinterest board: 2015 Vintage Sewing Pattern Pledge


"During 2015, I, Terzi Begüm, will use my first ever vintage sewing pattern."


Yorumlar

  1. Merhaba, aslında ben de çok isterim ancak kalıp bulmak biraz zor olcak gibi, internetten de kalıp indirmeyi daha önce hiç denemedim doğrusu. ben bir kalıp araştırmasına gireyim bakayım. : :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek lazım, belki hemencecik buluruz kalıp :)

      Sil
  2. Merhaba Begüm,benim de aklımda var da kalıp işini tam anlamadım,kalıplar ordan mı alınacak,yoksa eski herhangi bir kalıp mı olacak ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski herhangi bir kalıp olabilir, elinizdekini de kullanabilirsiniz :)

      Sil
  3. Begüm, ben de eskiden gazetelerin verdiği kalıplardan var, onlar da sayılır mı? Vintage olabilmesi için ne kadar yıl geçmesi gerekir hocam? :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki sayılır, ayrıca eski kalıpların reprodüksiyonları da sayılıyormuş. Ama biz gene de senle Kızılay'da bi' sahafları inceleyelim ;)

      Sil
    2. Ayrıca, 90'lara kadar olan kalıpları kullanabiliyoruz Sayın Gizli Dikiş :)

      Sil
    3. Gerçekten sahafları gezer miyiz? Huhuuuu, çok heyecanlandım şimdi :)) O halde en kısa sürede bir organizasyon lütfen :)) Sendeki organizasyon yükü de arttı bu arada! :P

      Sil
  4. Ben de katılmak istedim bu etkinliğe. Elimde 50'ler, 60'lardan kalan bir yığın dergi var ama hala hiç birini kullanmadım. Eski dergi bulmak istersen Karanfil Sokak'ta metro çıkışının hemen sol tarafında bir pasaj var. Pasajın içindeki Çağlar Kitabevi idi sanırım, orada bazen bulunuyor eski Burda'lar. Bir de Zafer çarşısının yanında bir pasajda satılıyor. Güzel kalıplar bulursun umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karanfil Sokak'taki pasajı inceleme listeme aldım, teşekkürler! Kabarık etekli bir elbise kalıbı istiyorum, çok bir şey istemiyorum :) Hatta giysilerimizi diktikten sonra, Ankaralı dikişseverler olarak "vintage" temalı bir çay partisi de yapabiliriz birlikte :)

      Sil
  5. Great to have you join us! :-)

    YanıtlaSil
  6. Eh,alıştık artık,dergiler de tamam,buna da katılacağız mecbuuurr.Ah,Begüm,ah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki katılın :) Ben hedefime ulaştım şimdi yeni hedefler peşindeyim sayenizde!

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)