Burda 2015/01 #108 (Asimetrik Etek / Asymmetrical Skirt)

Merhaba,

Burda Dergisi Ocak 2015 sayısından diktiğim bu modeli (Burda 2015/01 #108) çok sevdim. Bu modeli sevmemde, kullandığım kumaşı çok beğenmem de etkili :) Kumaş çok güzel, dokulu, çift yönlü sayılabilecek bir kumaş.

Kumaşı, Ayhan Kumaş'tan (Ziya Gökalp Cd., No: 14/A, Kızılay, Ankara) almıştım. Parça kumaşlar arasındaydı. Fiyatı biraz yüksekti (1,75 metresi 30 TL) ama aldığıma pişman değilim. Zaten ne zaman kumaş alınca pişman oldum ki :) Ayhan Kumaş normalde benim fiyat ölçeğimin çok üstünde ama çok güzel tablo gibi kumaşlar var.

Hi,

I liked this pattern from Burda January 2015 issue (Burda 2015/01 #108). This is maybe because I love this fabric so much :)Te fabric is beautiful, textured, double-sided.

I bought the fabric from Ayhan Kumaş (Ziya Gökalp Cd., No: 14/A, Kızılay, Ankara). It was in the remnants bin. It price was a little high (1.75 m for 30 TL) but I don't regret. Besides, When did I regret to buying fabrics :) Ayhan Kumaş is beyond my price scale but there are beautiful fabrics like paintings.



108b-012015_large

Kalıp basit güzel, tam acemilere göre bir kalıp. Hiç zorlamıyor, çabucak dikiyorsunuz eteğinizi.

The pattern is easy to sew, just what the beginner seamstresse need. It doesn't exhaust you, you can sew your skirt quickly.



İp seçiminde zorlandım ama dikince anladım ki dikişler zaten çok görünmüyor, uğraşmaya gerek yokmuş :) İplerin rengini hem yapay hem doğal ışık altında karşılaştırdım. En sağdaki Gütermann'ı kullandım.

It was diffiult to choose the right thread but I've finished sewing, I noticed that the seams are not obvious, there was no need to bother :) I compared the colors of the threads under both artificial light and natural light. I've used the right-hand side one (Gütermann).



Evde tesadüfen kumaşın iç yüzündeki renge uygun grogren bant vardı, bel kenarı için onu kullandım.

By chance, I got some grossgrain ribbon with color matching the wrongside of the fabric at home, I've used it for the wiast line.





Dergide bir iç, bir dış düğme kullanın yazıyordu. Ben uygun renkte dış düğme aramamak için dış düğme yerine çıtçıt kullandım. İç düğmenin iliğini iki renk ip kullanarak dikiş makinesinde açtım. Fakat Singer Tradition 2282 böyle hafif kalın kumaşlarda ilik açarken nedense zorlanıyor.

In the magazine, it says to use an inner and an outer button. I didn't want to look for a matching outer button so I preferred to use a sanp fastener. I sewed the buttonhole with two different-color threads in the sewing machine. But the Singer Tradition 2282 is having a hard time to open the buttonholes in similar medium-weight fabrics.



Resimlere dikkatli bakarsanız, bazı yerlerde bel bölgesinde dışarıdan büzüşmeler var. Ah, bu grogren bant! Ben masumum :)

If you check the pictures carefully, there are some puckers at the waist area. Ouch, the grosgrain ribbon! I'm innocent :)



Daha önce bu eteği belki elbiseye çeviririm demiştim ama sonra vazgeçtim. Artan kumaştan üstüne bir bluz dikeceğim. Kutu gibi bluzlar moda bu aralar. Belki onlardan dikerim.

Recently, I've told you that I may convert this skirt to a dress but then I changed my mind. I'll sew a blouse using the remnant fabric. Nowadays, the boxy blouses are trendy. Maybe, I'll sew one of them.



Sizce üstüne nasıl bir bluz dikeyim?

Herkese sevgiler...

What kind of a blouse should I sew for the top?

My warm regards to all...

Yorumlar

  1. etek cok sık ! ALLAHIM ıncecık bel olmalı uzerıne beyaz vıntage gomlekle cok sık durur gıbı geldı burdan resım atamıyorum galıba yoksa resım eklerdım ..bu moldel ayrıntılarını kumas ayrıntılarını vermenız cok hos..bu ısı bılıyor dedırtıyor ınsana..yoksa okuyorsun merak edıyorsun hersey havada kalıyor sızın paylasımlarınızı okuyunca oyle degıl hersey net :) ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özendim beyaz gömlekle denemeliyim en kısa zamanda :) Dikiş öğrenme aşamasında bloglarda bir şey görünce hep sorguladığım detayları ekliyorum, beğenmenize sevindim, yuppiiii :D

      Sil
    2. cok sevındım vıntage gomlek fıkrımı begenmenıze bence cok yakısacak..gercekten cok faydası oluyor ..bu bılgılerın kumas kac metre m fıyatı nedır..nerden alındı ..modellerın numarası dergının sayısı..ben keyıfle okuyorum .. devamını dılıyorum

      Sil
  2. Dergidekinden çok çok daha güzel olmuş. Elinize sağlık. Bu tarz eteklerin üzerine ben genellikle dar bluzlar tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evdeki dar bluzlarla tek tek deneyecğim :)

      Sil
  3. Siz inceciksiniz dar bir body bu etekle çok yakışacaktır. Bu etekten bir tanede ben kestim. Süet kumaş kullandım. Bakalım benim kombinimi beğenecekmisiniz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütle de çok güzel olacaktır, hadi dikin de sizin kombininizden örnek alayım Funda Hanım. Sevgiler...

      Sil
  4. Çok güzel bir etek kumaş model birbirine çok uymuş bence üzerine yelek de olabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Yelek yaparsam içine ne giyeceğim derdi olacak ama o zaman n'olacak :)

      Sil
  5. Ne hoş olmuş Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerıne saglık yıne harıkalar cıkratmıssın

    YanıtlaSil
  7. Begüm hanım,üstüne koyduğunuz bluz görünümlü şey neyse bu haliyle çok elegan duruyor.Eğer dikili değilse bu görünümde dikin onu.Belden birleştirmeyin,o zaman hem farklı bluzlarla etek olarak kullanırsınız,hem de bu şekliyle elbise havası verirsiniz.Ellerinize sağlık harika görünüyor.çok şık incecik bantlı Topuklu Altın renkli bir ayakkabıyla istediğiniz davete gidersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstündeki şimdilik kumaş parçası :) Tam dediğiniz gibi bir bluz yapıp ince topuklu ayakkabılarla giymek istiyorum. Hadi bakalım dikiş başına :D

      Sil
  8. Merhaba etek çok güzel olmuş kumaş seçimi cok güzel.bu etegin kalıbını bende çıkardım ama uygun kumaş ve dikibilecegim bi makinam olması gerekiyor makinam dikişe tam başladım derken bozuldu zaten zar zor dikiyordu makina almayı düşünüyorum bana tavsiyeleriniz olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma Hanım :) Makine seçimi fiyat aralığınıza bağlı: 500 TL civarında düşünüyorsanız, önceki makinem Singer Tradition 2282 bana yetiyordu. Ama 2000 TL civarı verebilecekseniz, Janome DKS100 ve bu sınıfta diğer makineler de gerçekten iyi, kullanımları daha pratik :)

      Sil
  9. Merhaba etek çok güzel olmuş kumaş seçimi cok güzel.bu etegin kalıbını bende çıkardım ama uygun kumaş ve dikibilecegim bi makinam olması gerekiyor makinam dikişe tam başladım derken bozuldu zaten zar zor dikiyordu makina almayı düşünüyorum bana tavsiyeleriniz olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu çoook geç fark ettim :( Benim ilk makinem singer 2282 idi, fiyatı kampanyayla aldığım için çok yüksek değildi. İşimi de yeterince görüyordu. Hatta Singer'in sitesinde indirim varmış bu aralar: http://www.singer.com.tr/urunler/ev-tipi-dikis-makinalari/mekanik-piko

      Sil
  10. merhabalar :) blogunuzu baktim cok guzel parcalar var gercekten. keske benimde boyle bir yetenegim olsada istedigimi dikip giysem dedim icimden... urettiginiz urunlerden satis yaptiginiz oluyormu yada siparis uzerine diktikleriniz ? sahsen iclerinde benim olmali dediklerim hayli oldu :)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar :) blogunuzu baktim cok guzel parcalar var gercekten. keske benimde boyle bir yetenegim olsada istedigimi dikip giysem dedim icimden... urettiginiz urunlerden satis yaptiginiz oluyormu yada siparis uzerine diktikleriniz ? sahsen iclerinde benim olmali dediklerim hayli oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik kendime dikiyorum sadece, bencil terziyim :) Başlayın bir yerden belki dikmeyi çok seversiniz siz de!

      Sil
  12. Merhabalar..etek cok guzel olmus tebrik ederim..size bir sorum olacak bendede singer 2282 dikis makinesi var cift igne ozelligi var diyor ama igneyi takip denedigimde igneyi kiriyor..igneyi yurtdisindan getirtmistim orjinal degil ama uyumlu. Igne tablaya geliyor ve kiriliyor. Yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ve tesekkurler :) cift ignelerin, igne acikliklari yaziyor ustunde. Sizin igne muhtemelen fazla genis gelip tablaya vuruyor. Igne ustundeki numarayi soylerseniz yardimci olmaya calisirim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)