Burda 05/1969 #7993, #BurdaChallenge May, #vintagepledge 2015 (Doğumgünü Elbisem: Vintage Sevdası / My Birthday Dress: Vintage Love)


Merhaba,

Sevgili Doktor Sevda Hanım'ın bana yolladığı eski Burda dergisinden olan kalıpla elbisemi diktim. Elbise birazcık küçük olması dışında tam istediğim gibi :)

Dergide kalıbın 42 beden olduğu yazıyordu ama bu Avrupa değil, İtalyan bedeni 42 imiş sanırım. 42 beden kalıbı dikiş paysız kesip 1 cm dikiş payıyla kestim. İçine zor sığıyorum.

Hi,

I've sewed my dress with the old Burda magazine pattern sent by Dear MD Sevda. Except it's a little too tight, the dress is just what I asked for :)

It says in the magazine that the size is 42 but I guess it's not European size, it's Italian size 42. I cut the size 42 pattern with no seam allowance and I sewed it with 1 cm seam allowance. It fits me too tight.



Henüz iç dikişleri temizlemedim. Öndeki fiyongun duruşunu da beğenmedim düzeltmem lazım. Ayrıca, yaka günlük giyimime göre açıktı, evden çıkmadan hemen bir parça kumaş ekledim çünkü doğumgünümde giymem gerekiyordu :D

I haven't clean the inner seams yet. I haven't liked the bow on the front, I need to correct it. Moreover, the neckline was too low for my daily wear, so I added a piece of fabric before I leave the home, because I needed to wear it on my birthday.



Etek ucu ve kol ağızlarını biyeyle diktim. Yaka arkada ikiye bölünmesin diye fermuarı yakadan ~15 cm aşağıdan başlattım.

I sewed the sleeves and hemlines with bias tape. I started to sew the zipper ~15 cm below the neckline so that the collar won't be in 2 pieces.



Modelin yakasını, tarzını, vücuda oturmasını çok beğendim. Bulursanız dikmenizi tavsiye edeceğim bir kalıp! Sevda Hanım'a tekrar teşekkürler...

Dikmeye devam!

I like the collar, the style and the fit of the pattern. It's a pattern that I suggest you to sew, if you can get it! Thanks again to Lady Sevda...

Keep sewing!


Yorumlar

  1. Bol dikişli ,mutlu yıllar canım :) Farklı bir elbise olmuş,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Begüüüüümm ,diğer etkinlik için az önce acele ile yükleme yaptım ama olup olmadığını nasıl anlayacağım bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuş olmuş, baktım şimdi, sayfada afili bir resminiz var :)

      Sil
    2. Hahaha çok hoşsun :)) uydur kaydır bir şeyler yapmaya çalıştım ,:))

      Sil
  3. Süper olmuş. Bu arada doğum gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş. Bu arada doğum gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. Harika gorunuyor!! Nice mutlu yillar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nurdan Hanım, sevgiler :)

      Sil
  6. Elbiseye bayıldım, kumaşı da çok hoşuma gitti. Güzel günlerde giyin. Nice mutlu yıllara...Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. happy birthday! the dress is so cute :) love that you used a vintage burda pattern.. a few months back I got my hands on a lot of burda issues from '70s and '80s and I still need to try and see which size is the right for me ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Tea! I love the fit of vintage Burda patterns better. You should try size more than 42, next time I'll choose probably 44 :)

      Sil
  8. harika olmuş, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  9. Biraz gecikmeli oldu ama doğum gününüz kutlu olsun. Gönlünüzden geçen bütün dilekleriniz kabul olsun. Elbiseniz harika olmuş. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  10. Wooww,süper olmuş,bayıldım.Yaşasın,ben de elimdeki yarım işleri bitirip dikmeliyim hemen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir kalıpmış ama hafif esnek kumaş kullanmanızı tavsiye ederim. Teşekkürler Sevda Hanımcım, sevgiler...

      Sil
  11. Doğum günün kutlu olsun, mutlu yaşlar:) elbisen çoook güzel tam bir vintage. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel. benn bayıldım bu modelee emeğinize sağlık.
    Bir dikiş bloğu olarak bende beklerimm :-)

    YanıtlaSil
  13. Çalışmalarınız harika bu arada Kumaş çekilişime bekliyorumm.:)
    http://lilithinalemi.blogspot.com.tr/2015/07/lilithin-kumas-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  14. Eski bir gönderi olsa da benim gibi blog dünyasıyla henüz tanışan biri için yeni bir gönderi sayarak yazmak istedim. tamda bu aralar 1960lı yıllar merakım ateşlenmişken bu modeller aklımı başımdan alıyor, o yıllara gitmek o yıllarda yaşamak istiyorum. teknolojiden uzak, ilişkilerin daha içten olduğu, gönülden gönüle yüzyüze ulaşılan o yıllar. ben başımda minicik şapka, şık bir tayyör ile dolaşayım istiyorum hafiften dizimin üzerindeki eteğimle Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)