Mavi Kravat / Blue Tie

Merhaba,

Genelde bencil bir terziyim, sadece kendim için dikiyorum. Fakat bu yılbaşında eşimi de sevindirmek istedim. Ona bir kravat diktim.

Hi,

Generally, I am a selfish seamstress, I sew just for myself. However, I wanted to make my hubby happy for the new year. I've sewn a tie for him.



Aslında bu deneme amacıyla aldım ucuz bir astar kumaştı. Asıl hediye edeceğim kravatı aldığım saf ipek kumaştan dikecektim ama yetişmedi ne yazık ki. En kısa zamanda ipek kumaştan da dikip eşime hediye edeceğim.

Kravatın içine her yerde belirtildiği gibi yün tela koydum, fakat hazır kravatlardan daha ince oldu. Diğer kravatlarda kalın pedimsi bir tela var. Yeni kravat için o kalın teladan bulmaya çalışacağım.

Actually, this was a cheap lining fabric just for trial. The final tie to be given to my hubby would be made of pure silk but unfortunately, I didn't have time. I'll sew for my hubby a silk tie asap.

I used woolen interfacing inside the tie as indicated everywhere, but the tie happened to be thinner than the ready-to-wear ties. In thos ties, there is a thick interfacing like pad. I'll try to find that kind of interfacing for the new tie to be sewn.

 

Kravat kalıbı için, Burda Dergisi 2013 Aralık sayısındaki kalıbı kullandım. Klasik kravat kalıbı değildi. Eni dar bir kravat çıktı ortaya. Dikişi dergide anlatıldığı gibi yapmadım. Açıkçası bu kalıptan memnun kalmadım. Daha sonrası için eşimin kravatlarından birinden kendim kalıp çıkaracağım.

For the tie pattern, I used the pattern given in Burda Magazine 2013 December issue. It was not a classical type tie. I got a skinny tie at the end. I haven't follow the tutorial given in the magazine. Frankly, I am not pleased with this pattern. Next time, I'll draw my own pattern using one of my hubby's ties.


Arka orta dikişi tamamen el dikişiyle kapattım. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, dikişi sabitlemek için bir çok kravatta kullanılan fransız teyeli de yaptım.

The back center is completely hand sewn. I even sew a french tack end the ends to stabilize the seam as seen in a lot of ties.


Model: Burda 12/2013
Kumaş: Sentetik astar kumaş, 0.5 m (Moda Astar, 7.5 TL/m)
Aksesuarlar: Yün tela

Model: Burda 12/2013
Fabric: Synthetic lining fabric, 0.5 m (Moda Astar, 7.5 TL/m)
Accessories: Woolen interfacing

Bencil terzi olmayın benim gibi! Eşe dosta da dikin :)

Don't be selfish seamstress like me! Sew for your friends and mates :)

Yorumlar

  1. Ya ama o eşin dostun istekleri hiç bitmiyo ki,herkes bir şeyler dikmemi bekliyor.Acemiyim falan da kurtarmıyor artık:):)Eşin güzel günlerde kulansın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E' siz de haklısınız :) Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  2. Elinize sağlık, eşiniz iyi günlerde kullansın.

    YanıtlaSil
  3. Ben o saf ipeği çok merak ediyorum, bir an önce bitse de görsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce birlikte Kızılay'a gidip uygun teladan almamız lazım Işıl Hanım ;)

      Sil
    2. Tamam işte, sahaf + tuhafiye, organizasyon teması da netleşti, asla kumaşçıya girilmeyecek! Hmm, trimde mi baksak?

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)