Creazion 2013/03 #118A (Günlük Bluz / Casual Blouse)


Merhaba,

Creazion dergisinden diktiğim ilk bluz. 2014 başlarında yani en acemi dönemlerimde dikmiştim. O günden beri yaz kış severek giyiyorum. Ayrıca, öğrendim ki viskon kumaş, pek buruşmayan hem serin hem sıcak tutan yumuşacık bir kumaşmış. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Modelin yakası geniş gelmişti. Diktikten sonra önüne minik bir pli yaptım, tam oldu. Arkada hafif dekolte ve altın rengi bir düğme var. Kumaşım az olduğu için truvakar kol yapıp, kol ağızlarında lastik geçtim.

Model: Creazion 2013/03 #118A
Ana Kumaş: Viskon, 1 m * 75 cm (Yalova'da bir kumaşçı, 8 TL/m)
Aksesuarlar: 1 düğme, ~10 cm lastik

Sevgiler...

Hi,

This is the first blouse I sewed used Creazion magazine. I sewed it at the beginning of 2014, my novice days. I wear it in summer and in winter, I'm very fond of it. Moreover, I learnt that viscose don't wrinkle much, it keeps both cool and warm and it's very soft. I certainly suggest you to use it.

The neckline was too wide. I made a small pli on the front, it fits well now. At the back there is a little decolletage and a gold colored button. I cut the sleves at 3/4 lentgh because my fabric wasn't enough, I also put some elastic band in sleevelines.

Pattern: Creazion 2013/03 #118A
Main Fabric: Viscose, 1 m * 75 cm (Bursa Kumaş Pazarı, 8 TL/m)
Accesories: 1 button, ~10 cm elsatic

With love...


Yorumlar

  1. Çok şık olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Rengi modeli tam olmuş,eline sağlık Begümcüğüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevda Hanım, hem kotla hem eteklerle, bir çok renkle çok uyum sağladı, dolabımın baş tacı :)

      Sil
  3. Creazion dergisinden bir elbise dikmiştim, çuval gibi olmuştu. Daraltmaktan bir hal olmuştum. Bu kalıp nasıl Begüm hanım, bir beden küçülk çıkartmaya gerek varmı acaba? Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  4. Creazion dergisinden bir elbise dikmiştim, çuval gibi olmuştu. Daraltmaktan bir hal olmuştum. Bu kalıp nasıl Begüm hanım, bir beden küçülk çıkartmaya gerek varmı acaba? Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kalıp da Burda kalıpları gibi daraltma istiyor. Ben özellikle yaka bölgesinde sorun yaşadım. Dediğiniz gibi bir sonraki sefer küçük beden çıkarmayı düşünüyorum. Sevgiler Funda Hanımcığım :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Kumaş Nereden Alınır?

Ters Aplikeli Yelek Nasıl Dikilir? / How to Sew a Vest with Reverse Appliqué?

Açık Omuzlu Keten Bluz / Cold Shoulder Linen Blouse (Burda 3/2017 #116)